Delmeiren logo

Ventilatie

Ventilatietypes C, C+ & D

Het hele jaar door van gezonde lucht in je woning of bedrijfsgebouw genieten? Dan is een correct functionerend ventilatiesysteem onontbeerlijk. Sven plaatst ventilatietypes C, C+ en D volgens de gangbare EPB-normen. Hieronder vind je de werking en kenmerken van elk type op een rijtje:

Ventilatietypes C en C+ zijn systemen die lucht op een natuurlijke manier aanvoeren via raamroosters en mechanisch weer afvoeren. Ze vallen dan ook onder de categorie van mechanische afvoerventilatie.

Waar type C een standaardoptie is, past type C+ zich aan de luchtvochtigheid in je ruimtes aan. Hoe hoger de vochtigheidsgraad, hoe meer vervuilde lucht er afgevoerd zal worden.

Type D, ook wel bekend als balansventilatie met warmterecuperatie, is een volledig automatisch systeem. Via een netwerk aan leidingen verdeelt het lucht gelijkmatig doorheen je pand.

Bovendien vermengt het warmte – afkomstig van de afgezogen binnenlucht – met koude buitenlucht. Zo kan er achteraf weer warme lucht in je pand geblazen worden en hoef je je ruimtes dus minder te verwarmen.

Stuur Sven zeker een bericht als je graag de geschikte ventilatie voor je pand wil uitzoeken. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet hij exact welk toestel je nodig hebt.

Sven Delmeiren Ventilatie